Common Fragrance and Flavor Materials (eBook)
Wiley-VCH (Verlag)
978-3-527-61237-6 (ISBN)
This book presents a survey of those natural and synthetic fragrance and flavor materials which are isolated and produced commercially on a relatively large scale because of their organoleptic characteristics. It provides information on their properties, methods employed in their manufacture, and their areas of application.
'...The excellent and concise introduction to this unique industry is followed by extensive information on nearly 500 of the most used fragrance and flavor compounds. Names, molecular formula, physical data, odor and flavor descriptions, uses, and a number of processes for the larger volume chemicals are all included. Successive chapters deal with essential oils, animal secretions, quality control, toxicology and literature. The formula, name and CAS registry number index is an invaluable and timely addition.' Parfumer and Flavorist
'...This book provides a lot of useful information in one place, and it is an especially good resource for somebody just entering the flavor and fragrance industry.' Journal of Medicinal Chemistry
'You'll find much information in this book not found in other works.' Foster's Herb Business Bulletin
'Particularly useful for natural product chemists, those in the product development and the curious.' Herbalgram Ein duftes Nachschlagewerk!
Das Buch bietet einen Überblick über jene Riech- und Aromastoffe, die für die industrielle Produktion sowie für die Geruchs- und Geschmacksrezeption von Bedeutung sind. Der Leser findet Angaben zu Eigenschaften, Herstellungsverfahren und Anwendung dieser Verbindungen. Natürliche und naturidentische Stoffe werden ebenso wie künstliche berücksichtigt.
"...Die exzellente und präzise Einführung in diese einzigartige Industrie wird mit ausführlicher Information zu etwa 500 der meist verwendeten Geruchs- und Geschmacksverbindungen ergänzt. Name, Molkülformel, physikalische Daten, Geruchs- und Geschmacksbeschreibung, Verwendung und eine Anzahl von Prozessen für Chemikalien die in industriell bedeutenden Mengen produziert werden sind eingeschlossen. Die einzelnen Kapitel behandeln ätherische Öle, tierische Sekrete, Qualitätskontrolle, Toxikologie und Literatur. Der Formelname und die CAS-Registriernummer sind eine wertvolle und rechtzeitige Ergänzung"
Parfumer and Flavorist
"... Dieses Buch beinhaltet eine Menge nützlicher Information und ist ein außerordentlich hilfreiches Nachschlagewerk für den Einsteiger in die Geschmacks- und Geruchsstoffindustrie."
Journal of Medicinal Chemistry
"Man findet jede Menge Information in diesem Buch, die in anderen Werken fehlt."
Foster's Herb Business Bulletin
"Außerordentlich nützlich für Naturstoffchemiker, für jene in der Produktentwicklung und für den Neugierigen."
Herbalgram
Introduction: History/ Definition/ Physiological Importance/ Natural, Nature-Identical, and Artificial Products/ Odor and Structure/ Volatility/ Odor Threshold Concentration/ Odor Description
Single Fragrance and Flavor Compounds: Aliphatic Compounds/ Acyclic Terpenes/ Cyclic Terpenes/ Other Cycloaliphatic Compounds/ Aromatic Compounds/ Phenol and Phenol Derivatives/ O- and O-,S-Heterocycles
Natural Raw Materials in the Flavor and Fragrance Industry: Introduction/ Isolation of Natural Fragrance and Flavor Concentrates/ Survey of Natural Raw Materials
Quality Control
Safety Evaluation and Legal Aspects: Flavoring Substances/ Fragrance Compounds
Erscheint lt. Verlag | 11.7.2008 |
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Sprache | englisch |
Themenwelt | Naturwissenschaften ► Chemie |
Technik | |
Schlagworte | application • Aromastoffe • Aromastoffe, Riechstoffe, Kosmetika • Ãtherische Ãle • Ätherische Öle • Book • Chemie • Chemistry • commercially • completely • concise • extensive • Flavor • Flavor, Perfume & Cosmetic Science • fragrance • Geruchsstoff • Geschmacksstoff • Good • horst surburg common • Industrial Chemistry • Industry • Information • Introduction • Manufacture • Methods • Methods - Synthesis & Techniques • Organische Chemie / Methoden, Synthesen, Verfahren • Properties • Start • Survey • Technische u. Industrielle Chemie • Third |
ISBN-10 | 3-527-61237-8 / 3527612378 |
ISBN-13 | 978-3-527-61237-6 / 9783527612376 |
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Größe: 13,7 MB
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