Bourbon (eBook)

a Savor the South cookbook
eBook Download: EPUB
2013
112 Seiten
The University of North Carolina Press (Verlag)
978-1-4696-1084-9 (ISBN)

Lese- und Medienproben

Bourbon -  Kathleen Purvis
Systemvoraussetzungen
10,99 inkl. MwSt
  • Download sofort lieferbar
  • Zahlungsarten anzeigen
Did you know that bourbon must be made in America and aged for at least two years in new American oak barrels that are charred on the inside? In this spirited little cookbook, Kathleen Purvis explores the history, mythology, and culinary star power of this quintessential southern liquor. On the scene in Kentucky, home to most bourbon makers, she reports on the science and love behind the liquor's long, careful production. Featuring both classic and cutting-edge cocktails, the cookbook ranges well beyond beverages to present bourbon as a distinct ingredient in appetizers, entrees, side dishes, and desserts.From Classic Mint Julep to Bourbon-Ginger Grilled Pork Tenderloin to Pecan Bourbon Balls to Bourbon-Chicken Liver Pate, the 54 recipes in Bourbon are punctuated by Purvis's wicked sense of humor. Did you know that even the taxman takes a cut from the "e;angel's share"e; that evaporates from bourbon barrels?
Erscheint lt. Verlag 9.9.2013
Reihe/Serie Savor the South Cookbooks
Verlagsort Chapel Hill
Sprache englisch
Maße 140 x 140 mm
Themenwelt Sachbuch/Ratgeber Essen / Trinken Getränke
Schlagworte bourbon aging • bourbon balls • bourbon distilleries in Kentucky • bourbon-glazed salmon • bourbon Hollandaise • bourbon in cakes • bourbon in sauces • bourbon main dishes • Bourbon production • bourbon recipes • Buffalo Trace distillery • classic bourbon cocktails • cooking with alcohol • definition of American rye whiskey • definition of American whiskeys • history of bourbon production • history of distilling • Kathleen Purvis • Kentucky limestone • Mixology • Prohibition and the decline of Kentucky distilleries • reuse of bourbon barrels • rules that define bourbon • Savor the South • wheated bourbons vs. ryes • Whiskey Rebellion and bourbon in Kentucky
ISBN-10 1-4696-1084-1 / 1469610841
ISBN-13 978-1-4696-1084-9 / 9781469610849
Haben Sie eine Frage zum Produkt?
Wie bewerten Sie den Artikel?
Bitte geben Sie Ihre Bewertung ein:
Bitte geben Sie Daten ein:
EPUBEPUB (Adobe DRM)

Kopierschutz: Adobe-DRM
Adobe-DRM ist ein Kopierschutz, der das eBook vor Mißbrauch schützen soll. Dabei wird das eBook bereits beim Download auf Ihre persönliche Adobe-ID autorisiert. Lesen können Sie das eBook dann nur auf den Geräten, welche ebenfalls auf Ihre Adobe-ID registriert sind.
Details zum Adobe-DRM

Dateiformat: EPUB (Electronic Publication)
EPUB ist ein offener Standard für eBooks und eignet sich besonders zur Darstellung von Belle­tristik und Sach­büchern. Der Fließ­text wird dynamisch an die Display- und Schrift­größe ange­passt. Auch für mobile Lese­geräte ist EPUB daher gut geeignet.

Systemvoraussetzungen:
PC/Mac: Mit einem PC oder Mac können Sie dieses eBook lesen. Sie benötigen eine Adobe-ID und die Software Adobe Digital Editions (kostenlos). Von der Benutzung der OverDrive Media Console raten wir Ihnen ab. Erfahrungsgemäß treten hier gehäuft Probleme mit dem Adobe DRM auf.
eReader: Dieses eBook kann mit (fast) allen eBook-Readern gelesen werden. Mit dem amazon-Kindle ist es aber nicht kompatibel.
Smartphone/Tablet: Egal ob Apple oder Android, dieses eBook können Sie lesen. Sie benötigen eine Adobe-ID sowie eine kostenlose App.
Geräteliste und zusätzliche Hinweise

Buying eBooks from abroad
For tax law reasons we can sell eBooks just within Germany and Switzerland. Regrettably we cannot fulfill eBook-orders from other countries.

Mehr entdecken
aus dem Bereich
Die Geheimnisse des edelsten Tees der Welt

von Shelley P. Wang

eBook Download (2023)
tredition (Verlag)
9,99
Alles rund um Apfelperlwein: Hintergrund, Herstellung, Rezepte

von Petra Milde

eBook Download (2023)
Christian Verlag
22,99